Gå til indhold
3.490,-stk

Produktet er ikke længere tilgængeligt i den valgte farve/variant

Få en ægte head-fi oplevelse med disse kompakte og prisvenlige åbne Planar Magnetic høretelefoner. Så godt kan din musik faktisk lyde.
Læs mere om produktet

Læs mere:

Beskrivelse

Audeze LCD-1 – prisvenlige og komfortable åbne Planar Magnetic head-fi høretelefoner

  • Meget naturligt og musikalsk lydbillede
  • Høj bærekomfort og lav vægt
  • Sammenklappeligt design, inkl. hardcase transportetui
  • Nemme at drive, også fra almindelige anlæg og telefon
  • Åben konstruktion

LCD-1 er entry-modellen i den eksklusive serie af Planar Magnetic høretelefoner fra Audeze. Det er en åben konstruktion, som giver dig en lang række af de tekniske løsninger fra de tunge topmodeller, blot i et langt mere brugervenligt format og til en meget venligere pris.

Ligesom de større modeller spiller LCD-1 med en naturlighed og musikalitet, som indbyder til mange timers intensiv lytning. Lyden er helt uden de kunstige betoninger og imponator-effekter, som kan gøre nogle alternativer mere imponerende ved første ørekast. Men du vil opdage, at LCD-1 vinder gevaldigt ved nærmere bekendtskab, netop fordi alting smelter sammen i en harmonisk enhed. Tag dig derfor god tid, når du skal prøvelytte dem.

LCD-1 er nemme at drive, så du kan spille musik i fin kvalitet direkte fra høretelefon-udgangen på dit anlæg eller fra din telefon eller computer. I de sidstnævnte tilfælde anbefaler vi dog kraftigt at supplere med en af de ultrakompakte mobile DragonFly D/A-konvertere fra AudioQuest. Så kan du få ægte audiofil lyd både ude og hjemme.

Hvis du vil vride den sidste dråbe af kvalitet ud af dine LCD-1 og nyde din musik maksimalt, hedder løsningen en god separat høretelefon-forstærker. Så kan du høre, hvorfor denne prisvenlige Planar Magnetic-model har vundet hjerterne hos mange musikelskere og head-fi entusiaster over hele kloden.

Bygget til komfort og holdbarhed

Planar Magnetic driverne i LCD-1 er hele 90 mm i diameter, men på trods af dette er høretelefonerne stadig imponerende kompakte og elegante. Både ørepuder og hovedbøjle er polstret med ægte lammeskind, og med den lave vægt på 250 gram – helt exceptionelt for en planar-konstruktion – kan du lytte i timevis uden træthed.

Hovedbøjlen har en solid rygrad af metal, og som prikken over i’et er designet sammenklappeligt, så du kan pakke LCD-1 ned i det medfølgende kompakte transportetui og tage den med dig overalt. En lækker detalje, hvis du for eksempel arbejder professionelt med lyd eller har lyst til at nyde musik i høj kvalitet fra din laptop eller telefon, når du er væk hjemmefra. 

LCD-1 fås i sort finish. 

Åben eller lukket – hvad er rigtigt for dig?

Ligesom mange andre head-fi høretelefoner er LCD-1 en åben konstruktion. Mange entusiaster foretrækker dette princip, fordi man helt undgår refleksioner fra et kammer, som kan påvirke membranens bagside og skabe forvrængning. Det er teoretisk optimalt, men betyder til gengæld også, at lyden slipper næsten frit igennem i begge retninger. Du kan tydeligt høre dine omgivelser, og dine omgivelser kan lytte med på musikken, hvis du spiller højt.

På grund af den frie lydpassage er åbne høretelefoner ikke særligt egnede til lytning i støjende omgivelser. Hvis du har brug for din helt egen oase, hvor du altid kan nyde musikken helt uforstyrret, kan en lukket model være en bedre løsning.

Fluxor og Fazor – patenteret driver-teknologi i lydens tjeneste

LCD-1 er bestykket med det patenterede Audeze Fluxor magnetsystem. I dette design løber det magnetiske felt diagonalt i den enkelte magnet i stedet for på langs som normalt. Ved at montere disse unikke magneter parvist kan man koncentrere magnetfeltet ind mod membransiden, hvor det skal virke. På den måde kan hele magnetsystemet gøres mindre og lettere og stadig beholde samme styrke. Til stor gavn for både design og lydkvalitet. 

LCD-1 rummer også den patenterede Fazor teknologi, som fjerner bølge-interferens i den lyd, der passerer igennem magnetsystemet. Disse ”lyd-guides” – som Audeze selv kalder dem – gør systemet helt akustisk transparent og giver renere lyd, højere opløsning og bedre stereobillede.

Audeze Planar Magnetic – store drivere med stor lyd

Audeze er kendt verden over for deres Planar Magnetic høretelefoner, som er et meget spændende alternativ til de dynamiske konstruktioner, du ser fra de fleste andre producenter. I en Planar Magnetic driver er det traditionelle system med membran og svingspole erstattet af en utrolig tynd folie, hvor musiksignalet løber igennem en pådampet metal-leder, der dækker hele arealet.

Membranen er omgivet af et meget kraftigt magnetsystem af samme størrelse, endda på begge sider i de største og mest eksklusive modeller. Når det elektriske signal løber over membranen, vil magnetsystemet få folien til at bevæge sig og omdanne signalet til hørbar lyd. Den ultralette membran reagerer ekstremt hurtigt, og det giver en suveræn transientrespons over hele frekvensområdet. Samtidig giver det store membranareal en dyb og uanstrengt basgengivelse, og man undgår opbruds- og impedansproblemer, fordi membranen drives synkront over hele arealet.

Masser af fordele og nemme at drive

På bundlinjen har en Planar Magnetic konstruktion flere fordele, som direkte kommer dig til gode. Den høje effektivitet og den flade impedanskurve gør høretelefonerne lettere at drive for forstærkeren, og det giver dig mange flere valgmuligheder end med nogle alternativer.

På minussiden kræver den store membran og magnetsystemet deres plads, og Audeze bruger altid solide og resonansdæmpende materialer overalt. Det betyder, at deres høretelefoner hverken er de letteste eller mest kompakte modeller på markedet, men det glemmer du hurtigt, når først musikken spiller. 

Et par Audeze høretelefoner spiller forbløffende godt på en almindelig højkvalitets forstærkerudgang, men de fortjener stadig en rigtig høretelefon-forstærker for at yde deres allerbedste. Så vil du til gengæld hurtigt opdage, hvorfor de har vundet hjerterne hos tusindvis af head-fi entusiaster over hele kloden. 

Uanset genre og lydtryk er lyden fra et par Audeze Planar Magnetic høretelefoner altid imponerende hurtig og præcis, med masser af detaljer og en dyb og kontrolleret basgengivelse. Nogle mener, at denne lydkarakter ligger tættere på vores måde at opleve lyd på i den virkelige verden, men det et af de spørgsmål, som entusiasterne sikkert aldrig bliver enige om.

En ting er dog sikker: Planar Magnetic er et fuldgyldigt alternativ til andre high-end høretelefoner, og du skylder dig selv at opleve det, hvis du er bare det mindste interesseret i head-fi. 

HiFi Klubbens
Ekspertvurdering

Fordele

  • Meget naturligt og musikalsk lydbillede
  • Høj bærekomfort og lav vægt
  • Sammenklappeligt design
  • Nemme at drive, også fra almindelige anlæg og telefon
  • Håndbygget på Audezes egen fabrik i USA
  • Hardcase transportetui medfølger
  • Åben konstruktion med Fluxor/Fazor magnetsystem

Begrænsninger

  • Meget begrænset lydisolering i forhold til omgivelser
  • Bør have en separat høretelefon-forstærker for at yde optimalt

Tilbehør til Audeze LCD-1

Tekniske specifikationer

Frekvensområde10-50000 Hz
Følsomhed99 dB
Akustisk konstruktionÅben
Impedans passiv16 ohm
BluetoothNej
Enhed type/størrelse90 mm - Planar magnetic driver

Anbefalede produkter